inchirieri masini brasov logo
  • Română
PANA LA 50% REDUCERE LA ORICE COMANDA FACUTA PE SITE. VEZI OFERTE
PANA LA 50% REDUCERE
LA ORICE COMANDA FACUTA PE SITE

Termeni si conditii

Prestator: AutoHabit LC SRL cu sediul in str. Carierei, nr. 160, Birou 14, municipiul Brasov, judetul Brasov, inmatriculata la ORC sub nr. J8/1779/2019, CUI RO41158866, cont bancar RO57 BACX 0000 0018 4895 8001 -in RON deschis la Unicredit Bank. E-mail:autohabit@yahoo.com Tel 0733.244.244  Website: rent-car-brasov.ro

Beneficiar: Persoana fizica sau juridica care inchiriaza autovehiculul.

Sofer: Persoana desemnata de beneficiar.

Obiectul prezentului Contract consta in darea in folosinta (inchirierea) pentru perioada limitata de catre prestator a autovehiculului cu datele de identificare precizate in prezentul contract/proces verbal, catre beneficiar, in schimbul achitarii pretului de inchiriere de catre acesta din urma.

 

Documente: Beneficiarul trebuie sa prezinte in original: un permis de conducere romanesc sau international cu drept de conducere recunoscut in Romania, un act de identitate si un card de credit pe numele acestuia. In cazul in care adresa de domiciuliu nu este trecuta pe cartea de identitate/permisul de conducere, beneficiarul trebuie sa faca dovada acesteia cu o factura de utilitati recenta sau un extras de cont recent.

 

Soferi fara experienta/tineri/seniori: Soferul trebuie sa aibe minim 21 ani, maxim 80 ani, si permisul de conducere obtinut de minim 1 an. Pentru soferii cu varsta cuprinsa intre 21-24ani/70-80ani, valoarea garantiei se dubleaza; pentru soferii cu experienta 1-2ani valoarea garantiei se dubleaza; daca se indeplinesc ambele conditii valoarea garantiei creste de 4 ori; prestatorul isi rezerva dreptul de a inchiria doar anumite autovehicule/clase de autovehicule.

 

Rezervarea este confirmata doar dupa confirmarea platii acesteia. Plata se poate face cu cardul online, transfer bancar sau cash in agentie. Daca se rezerva un autovehicul dar acesta nu este disponibil la data solicitata, beneficiarului i se va da altul similar sau din clasa superioara fara niciun cost suplimentar, daca este disponibil, sau i se va rambursa plata, fara niciun fel de penalizare sau compensare din partea prestatorului. Daca i se propune beneficiarului un autovehicul din clasa inferioara, iar acesta accepta, prestatorul ii va rambursa acestuia diferenta de pret de inchiriere de la autovehiculul rezervat la cel acceptat. Daca se rezerva un autovehicul cu cutie de viteze manuala, dar acesta nu este disponibil la data solicitata, exista posibiliatea sa i se dea un autovehicul cu cutie automata. Daca se intarzie preluarea cu mai mult de o ora, beneficiarul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea. Pentru inchirierea in regim self-service disponibilitatea unui autovehicul se va verifica direct din aplicatie, iar daca autovehiculul este disponibil in perioada solicitata se va achita direct pe website cu card online. Ierarhia claselor de autovehicule se regaseste in tabelul „Clase auto“.

 

Anularea rezervarii: In cazul in care pana la data programata pentru ridicarea autovehiculului sunt mai mult de 48ore: se poate anula rezervarea, iar beneficiarul alege daca prestatorul ii emite un voucher (se foloseste la o viitoare inchiriere) pe toata suma platita in avans, sau ii ramburseaza suma platita in avans minus 20euro (comisioane bancare si costuri de procesare). In cazul in care pana la data programata pentru ridicarea autovehiculului sunt mai putin de 48ore: se poate anula rezervarea, nu se ramburseaza suma, iar prestatorul emite un voucher (se foloseste la o viitoare inchiriere) pe toata suma platita in avans.

Garantia reprezinta limita maxima pe care beneficiarul o plateste, in cazul unei daune din propria vina sau din vina unui autor necunoscut. Valoarea ei difera in fuctie de autovehicul si se mentioneaza in rezervare si in procesul verbal. Incalcarea obligatiilor contractuale obliga beneficiarul la plata daunelor/taxelor peste valoarea garantiei.

 

Blocarea garantiei se va face pe un card de credit. In cazul in care garantia se deblocheaza automat inainte de returnarea autovehiculului, beneficiarul este obligat sa permita o noua blocare/retragerea acesteia in cazurile prevazute in contract. Din momentul in care prestatorul deblocheaza garantia, nu mai are nicio responsabilitate legata de timpul in care aceste sume sunt puse din nou la dispozitia beneficiarului, responsabilitate care tine de compania care administreaza cardul si/sau institutia bancara (in cazuri exceptionale poate dura pana la 30 de zile).

 

Livrare: Dupa citirea si acceptarea contractului si a preturilor, livrarea autovehiculului catre beneficiar se va efectua la termenul convenit de parti, si va fi consemnata in procesul verbal de predare-primire (denumit in continuare “Procesul verbal”) care constituie parte integranta din prezentul contract. Autovehiculul este livrat beneficiarului curat, in conditii optime de functionare, cu plinul de combustibil, impreuna cu celelalte dotari corespunzatoare (trusa medicala, cric, roata de rezerva etc.), ce vor fi verificate de catre beneficiar, si inventariate in procesul verbal de predare-primire. In momentul in care preia autovehiculul, beneficiarul are obligatia sa verifice fuctionarea luminilor si starea anvelopelor, inclusiv starea rotii de rezerva. Orice plangere legata de starea autovehiculului trebuie facuta imediat la primirea acestuia si trebuie mentionata in procesul verbal sau fotografiata, pe care partile il recunosc ca fiind proba suficienta pentru dovedirea oricaror daune ulterioare produse autovehiculului. Livrarea autovehiculului de catre un agent in afara orelor de program (cand exista disponibilitate) se achita conform Anexa preturi.

 

Returnare: Beneficiarul se obliga sa returneze autovehiculul in bune conditii, cu toate actele necesare, echipamentele si accesoriile, la locatia si data stabilite. Daca autovehiculul se returneaza in conditii meteo care ingreuneaza verificarea starii acestuia, in afara orelor de program, in regim self-service sau murdar prestatorul are 24 ore la dispozitie (incepand cu prima zi lucratoare ulterioare zilei returnarii) sa inspecteze defectele/avariile produse autoturismului, iar beneficiarul intelege ca este singurul responsabil pentru aceste daune, este de acord cu constatarea facuta in lipsa sa si cu plata necesara pentru acoperirea acestora. Daca autovehiculul are daune multiple prestatorul are la dispozitie pana la 30 zile pentru evaluarea daunelor autovehiculului. Daca autovehiculul se returneaza intr-o locatie in care se plateste taxa de parcare, aceasta revine in sarcina beneficiarului. Daca autovehiculul se returneaza murdar, se percepe tariful de spalare conform tabelului de preturi din contract. Daca prestatorul este de acord cu returnarea in alta locatie fata de cea stabilita initial, se aplica o taxa de relocare cuprinsa intre 20-300euro, aceasta fiind comunicata catre beneficiar. Nerespectarea locului de returnare duce la pierderea garantiei si obliga beneficiarul sa plateasca despagubiri de 500euro plus suma cheltuita de prestator pentru aducerea autovehiculului in locul stabilit. Returnarea catre un agent in afara orelor de program (cand exista disponibilitate) se achita conform Anexa preturi.

 

Returnare anticipata: Pentru returnare anticipata nu returneaza valoarea zilelor de inchiriere ramase. In cazul contractelor pe termen lung(peste 30 zile), intentia de returnare trebuie anuntata inainte cu 30 zile calendaristice; chiar daca se returneaza mai repede, tot se vor achita 30 zile din momentul notificarii.

 

Prelungire/Intarziere/Refuz Returnare: Orice intarziere/solicitare de prelungire trebuie anuntata inainte cu cel putin 24ore, si trebuie aprobata de catre prestator, existand si varianta sa nu se aprobe, beneficiarul fiind obligat sa returneze autovehiculul conform contractului. Pentru inchirierea in regim self-service disponibilitatea unei prelungiri se va verifica direct din aplicatie, iar daca autovehiculul este disponibil in perioada solicitata se va achita direct in aplicatie. Daca beneficiarul intarzie returnarea autovehiculului cu intervalul cuprins intre 1-2 ore se va percepe 50% din tariful/zi din contract, daca intarzie cu mai mult de 2 ore se va percepe tariful/zi din contract, daca intarzie cu mai mult de 4 ore se va percepe tariful de inchiriere de baza pentru acest autovehicul (mentionat pe procesul verbal) pentru fiecare zi de intarziere. In cazul in care beneficiarul nu anunta faptul ca intarzie returnarea, sau prelungirea contractului nu a fost aprobata de catre prestator, dupa 2 ore prestatorul isi rezerva dreptul de a uza de toate mijloacele legale pentru recuperarea autovehiculului, iar cheltuielile generate de aceasta recuperare vor cadea in sarcina beneficiarului. In aceasta situatie, beneficiarul se obliga sa nu se opuna in niciun fel asupra dreptului de reposesie exercitat de prestator si sa nu refuze restituirea autovehiculului, orice opozitie fiind calificata ca fiind infractiune de abuz de incredere (prevazuta si pedepsita de art. 238 Cod penal). Parasirea Romaniei/intentia de iesire din Romania sau deplasarea in alte tari decat cele pentru care prestatorul a aprobat deplasarea, fara acordul prestatorului, se trateaza ca si intarzierea returnarii autovehiculului cu mai mult de 2 ore, duce la pierderea garantiei, este considerat tentavita furt/abuz de incredere (cu dreptul de a anunta Politia), si obliga beneficiarul sa plateasca despagubiri de 1000euro, pe langa celelalte taxe impuse conform contractului.

 

Inlocuire autovehicul: Prestatorul se obliga sa inlocuiasca autovehiculul (in limita disponibilitatii) pe teritoriul Romaniei in caz de avarie care nu poate fi remediata pe loc, daca dauna sau defectiunea tehnica nu este din vina beneficiarului, intr-un interval de maxim 24ore, iar daca prestatorul va fi in imposibilitatea de a inlocui autovehiculul, beneficiarului i se va restitui partea aferenta costului chiriei calculate proportional cu durata in care autovehiculul nu a putut fi folosit. In cazul in care dauna/avaria este din vina beneficiarului, sau daca acesta a incalcat conditiile contractuale, i se va solicita acestuia contravaloarea taxei de tractare tur-retur de la sediul prestatorului pana la locatia autovehiculului avariat si inapoi, iar prestatorul are dreptul sa refuze inlocuirea autovehiculului. In cazul in care prestatorul este de acord cu inlocuirea autovehiculului, pe langa taxele de tractare se va bloca o noua garantie. Prestatorul nu este responsabil de pierderile suportate de catre beneficiar in caz de defectare sau avarie a autovehiculului, cu exceptia cheltuielilor autorizate de beneficiar pentru reparatii. In cazul in care reprezentantul prestatorului se deplaseaza la locatia indicata de catre beneficiar si constata ca avaria este inexistenta sau nu afecteaza siguranta deplasarii autovehiculului, beneficiarul este obligat sa achite contravaloarea deplasarii si a interventiei prestatorului/reprezentantului acestuia. Toate constatarile si reparatiile se fac doar cu dovezi foto/video, si doar dupa acceptul prestatorului

 

In afara Romaniei prestatorul nu asigura repararea/inlocuirea autovehiculului, chiar daca defectiuniile nu s-au produs din vina beneficiarului (orice costuri sunt suportate de beneficiar, indiferent de motivul din care s-a produs defectiunea/avaria); obligatia beneficiarului este a returna autovehiculul defect/avariat la sediul prestatorului, sau de a suporta toate costurile pentru repatrierea acestuia. La autovehiculele aflate in afara Romaniei, daca autovehiculul ajunge la rulajul la care necesita mentenanta periodica, inlocuire anvelope(uzate/schimbare sezon) sau daca apar probleme pe care prestatorul este de acord sa le remedieze in afara Romaniei, prestatorul pune le dispozitia beneficiarului piesele necesare, iar beneficiarul are obligatia de a suporta cheltuielile de expediere+manopera de montare. Pentru iesirea din tara pe langa tariful de inchiriere se mai adauga o taxa zilnica “taxa de iesire din tara” a carei valoare se regasete in “Anexa preturi”, iar pe langa garantia corespunzatoare autovehiculului, se blocheaza o “garantie suplimentara iesire din tara” a carei valoare se regasete in “Anexa preturi”. “Garantia suplimentara iesire din tara” se achita chiar daca clientul a ales optiunea “SCDW”.

 

Beneficiarul se obliga:

-sa verifice starea luminilor si a anvelopelor cand preia autovehiculul si de fiecare data cand pleaca la drum;

-sa nu fumeze in autovehicul;

-sa nu actioneze in numele prestatorului si sa nu creeze obligatii si/sau raspunderi in numele si/sau pe seama acestuia;

-sa nu transporte animale in autovehicul; exceptie fac animalele transportate in custi speciale pentru transport auto, depozitate doar in portbagaj;

-sa raspunda la numarul de telefon si adresa de e-mail pe care le-a furnizat, iar daca au aparut modificari sa anunte imediat;

-sa plateasca orice amenda/taxa in maxim 24 de ore de la momentul informarii acestuia, termen dupa care se aplica penalizari de 1%/zi calendaristica pana la achitarea integrala a sumei.

-sa respecte legislatia/legislatia rutiera in vigoare din Romania sau din tara/tarile tranzitate;

-sa exploateze autovehiculul conform destinatiei acestuia;

-sa se ingrijeasca de autovehicul ca un bun proprietar (respectand instructiunile de utilizare si mentinandu-l in stare buna de functioare pe tot parcursul derularii prezentului contract);

-sa nu supraincarce (cu marfa sau pasageri) autovehiculul si sa nu tracteze alte vehicule, remorci etc;

-sa conduca autovehiculul doar pe drumuri publice; sa nu conduca autoturismul pe drumuri de tara, neasfaltate, forestiere si drumuri care nu sunt marcate pe harta ca fiind deschide circulatiei publice;  sa nu patrunda in locuri inundate sau cursuri de apa;

-sa nu foloseasca autovehiculul la intreceri/concursuri;

-sa nu conduca sub influenta bauturilor alcoolice, drogurilor, etnobotanicelor, substantelor halucinogene, sedativelor sau a oricarei substanta care reduce capacipatatea acestuia de a conduce autovehicule;

-sa nu conduca mai mult de 8 ore/zi, sa nu depaseasca limita legala de viteza cu mai mult de 50km/h, in niciun caz sa nu depaseasca viteza de 150km/h la autoturisme si 120km/h la autoutilitare, iar in cazul in care o face este raspunzator in totalitate pentru toate pagubele produse in caz de accident sau avarie (chiar si ulterioara), chiar daca evenimentul are loc in alta zi fata de cea in care a incalcat oricare dintre aceste doua clauze; mai exact, daca a condus mai mult de 8 ore in orice zi din perioada contractuala, sau a depasit limita legala de viteza cu mai mult de 50km/h sau limita maxima de 150km/h in orice zi din perioada contractuala, este responsabil in totalitate de orice daune/avarii produse in orice zi de-a lungul perioadei contractuale;

-sa nu foloseasca autovehiculul in alte scopuri decat cele personale, adica sa nu il foloseasca pentru transportul de bunuri sau de marfuri in vederea obtinerii de venituri, sa nu il foloseasca in regim taxi/uber etc;

-sa nu il foloseasca la transportul marfurilor ilegale/interzise;

-să ia toate măsurile pentru limitarea pagubelor, potrivit cu împrejurările in care s-a produs evenimentul/defectiunea, in cel mai scurt timp;

-să ia toate măsurile pentru conservarea urmelor furtului sau tentativei de furt, pentru salvarea, păstrarea şi paza autovehiculului sau a părţilor componente rămase ca urmare a producerii daunei sau furtului, precum şi pentru prevenirea producerii unor pagube ulterioare;

-să nu dea nicio declaraţie poliţiei sau altor persoane/companii/institutii prin care să renunţe la pretenţii faţă de cel vinovat de producerea daunelor/furtului, conservând dreptul de a cere despaguibiri împotriva persoanei vinovate de producerea prejudiciului;

-sa anunte in maxim 1 ora prestatorul in cazul producerii oricarui eveniment rutier (tamponare, accident etc), vandalism, tentativa de furt sau a unei defectiuni (reparatiile se fac doar cu acordul beneficiarului, in service-urile autorizate si agreate de acesta), si sa nu mai foloseasca autovehiculul (in cazul defectarii/tamponarii/avarierii acestuia) fara acordul prestatorului, mai ales daca avariile sunt de natura sa afecteze functionarea acesteia, ca de ex: roti, frane, geamuri, stergatoare, lumini, climatizare etc;

-sa nu patrunda cu autovehiculul in locuri stramte sau care nu sunt suficient de inalte (tavane joase, unele parcari, locuri cu restrictii de inaltime etc.) pentru  a permite accesul autovehiculului, sau in locuri cu borduri/pietre/denivelari care pot avaria partea de jos a autovehiculului;

-sa nu dea autovehiculul spre folosinta unei persoane neautorizate de catre prestator;

-sa nu intervina in niciun fel asupra starii tehnice sau estetice a acestuia, fara acordul prestatorului.

-sa alimenteze doar cu combustibilul recomandat de producator;

-sa transimta locatia si sa permita accesul prestatorului sau a imputernicitilor acestuia la autovehicul in orice moment in care prestatorul solicita acest lucru.

Beneficiarul a luat la cunostinta ca autovehiculele sunt monitorizate gps in permanenta, adica tot traseul (opriri, stationari, viteze) acestuia ii este cunoscut prestatorului, si ca le poate folosi oricand pentru clarificarea anumitor situatii. Beneficiarul se obliga sa pastreze autovehiculul incuiat pe durata in care nu il foloseste si sa tina asupra sa cheile si documentele acestuia.

In caz de daune:

 

In cazul unei pene de cauciuc: beneficiarul are obligatia sa inlocuiasca roata avariata cu roata de rezerva, apoi sa se deplaseze la prima vulcanizare si sa repare/inlocuiasca anvelopa cu una similara. Beneficiarul trebuie apoi sa puna roata reparata in locul in care a fost pe autovehicul, iar roata de rezerva in locasul pentru roata de rezerva. Pe perioada in care autovehiculul are montata roata de rezerva viteza maxima cu care poate rula autovehiculul este de 70km/h.

In caz de accident, diverse pagube sau furt, soferul/beneficiarul este obligat:

-sa anunte prestatorul in maxim 1 ora de la producerea evenimentului pe adresa de e-mail si pe telefon

-sa prezinte fotografii clare cu daunele, locul evenimentului si ale autovehiculelor implicate

-sa prezinte permisul de conducere sau dovada inlocuitoare a acestuia (in cazul in care a fost retinut)

-sa obtina urmatoarele documente: raportul politiei (din care sa reiasa daca conducatorul a fost sau nu sub influenta bauturilor alcoolice sau a substantelor interzise) si autorizatia de reparatie, ambele cu stampila sectiei de politie si semnatura ofiterului care a redactat raportul; copie dupa: buletinul, cartea de identitate, pasaportul (unde este cazul), permisul de conducere, certificatul de inmatriculare si asigurarea civila de raspundere obligatorie/carte verde ale soferului/vehiculului vinovat si ale celui/celor nevinovati implicati in eveniment.

In cazul de accident, daca inaintea producerii acestuia autovehiculul rula cu o viteza superioara limitei de viteza permisa pentru sectoarele de drum pe care a circulat, beneficiarul este responsabil de plata daunelor, a tractarii si a lipsei de folosinta a autovehiculului, indiferent de tipul de protectie aleasa de beneficiar.

In caz de daune mecanice produse din utilizarea necorespunzatoare a autovehiculului recunoscuta de beneficiar, acesta este raspunzator de achitarea acestora.  Daca beneficiarul nu isi recunoaste vina, se va face constatare in service (beneficiarul are dreptul sa participe la constatare daca doreste), iar beneficarul trebuie sa achite si tractarea pana la service si inapoi la sediul prestatorului, contravaloarea constatarii si a reparatiei.

 

Cuantificarea daunelor se realizeaza cu aplicatia Gt Estimate (program international ce furnizează informații complete legate de preturile pentru piesele de schimb, manoperă și vopsitorie, atât pentru reparațiile mecanice cât și pentru cele de caroserie), iar costul unei ore de manopera este de 200lei.

Sechestrare/retinere: In cazul in care autovehiculul este retinut de autoritatiile romane/straine din vina beneficiarului, prestatorul isi rezerva dreptul de a cere despagubiri pentru toate cheltuielile necesare pentru reintrarea in posesie fizica si redobandirea dreptului de folosinta a autovehicului (cheltuieli de transport pana la sediul prestatorului, taxe de stationare, alte taxe aferente, amenzi, penalizari etc), si va achita tariful de inchiriere pentru toata perioada in care prestatotul nu poate folosii autovehiculul la pretul de inchiriere de baza pentru acest autovehicul (mentionat pe procesul verbal)  inmultit cu numarul de zile in care beneficiarul nu poate folosii autovehiculul).

 

Raspundere: In cazul in care nu se incalca conditiile contractuale, beneficiarul este responsabil maxim cu valoarea garantiei pentru primul eveniment, valoarea urmatoarelor daune fiind suportate de beneficiar. Daca beneficiarul nu a anuntat nicio dauna, se considera cea cu valoarea de reparatie mai mica ca fiind primul eveniment (in cazul daunelor multiple). Daca beneficiarul/soferul incalca legile din Romania (sau din tara in care s-a produs evenimetul), daca incalca una sau mai multe clauze din contract, sau nu prezinta documentele prevazute in contract, este responsabil de plata tuturor prejudiciilor suferite de prestator in cazul avarierii autovehiculului, si se obliga sa achite valoarea de piata a autovehiculului si a tarifului de inchiriere pentru toata perioada in care prestatotul nu poate folosii autovehiculul (se aplica tariful de inchiriere de baza pentru acest autovehicul inmultit cu numarul de zile in care beneficiarul nu poate folosii autovehiculul). Daca nu s-a optat pentru Protectie Geamuri si Roti, beneficiarul plateste costul pentru inlocuirea elementelor vitrate (geamuri si oglinzi) ca urmare a crapaturilor cauzate de pietre, si costul pentru interventia in cazul inlocuirii anvelopei avariate. Indiferent de tipul de tipul de protectie aleasa, chiar si daca a ales „SCDW“, beneficiarul este raspunzator in totalitate pentru daunele produse partii inferioare a autovehiculului, mai exact scuturi, tobe, radiatoare, baie ulei, elemente mecanica etc.  In caz de dauna totala/furt total, si daca nu a incalcat conditiile contractuale, beneficiarul se obliga sa achite 20% din valoarea de piata a autovehiculului la momentul avarierii. Beneficiarul se obliga sa achite si alte taxe ulterioare care ii sunt imputabile,cum ar fi: valoarea avarierii autovehiculului in conditiile in care asiguratorul nu despagubeste din diverse motive, tichete de parcare, taxe acces/drum/poduri si/sau amenzi corespunzatoare acestora, amenzi de circulatie sau de parcare etc, survenite in perioada in care beneficiarul a avut in folosinta autovehiculul. Pentru fiecare amenda/instiintare de plata sau orice alta operatiune care trebuie procesata de beneficiar se plateste o taxa de 50euro-pentru fiecare operatiune. In cazul in care autovehiculul a fost condus de o alta persoana decat cea/cele autorizate de catre prestator, raspunderea pentru pagubele cauzate printr-un eveniment rutier revine beneficiarului, in solidar cu persoana implicata in eveniment, prestatorul avand posibilitatea de urmarire a oricaruia dintre acestia  pentru recuperarea prejudiciilor.  In cazul in care beneficiarul depaseste termenul de plata al facturii/facturilor, orice dauna/avarie aparuta in perioada cuprinsa intre ziua a 7-a de intarziere si momentul in care se achita sumele restante, se considera responsabilitatea beneficiarului, indiferent de valoarea costului acesteia.

 

Reziliere. Incalcarea oricarei clauze a contractului, utilizarea in scopuri care contravin legislatiei in vigoare, incalcarea legislatiei in vigoarea (inclusiv parcare ilegala), folosirea cu incalcarea obligatiilor de plata (de ex contractul este in termen dar termenele de plata ale facturilor sunt depasite) sau a altor obligatii ce decurg din contract da dreptul prestatorului de a rezilia pe loc contractul si de a cere beneficiarului returnarea autovehiculul inainte de termenul stabilit in contract, fara restituirea catre beneficiar a contravalorii sumei corespunzatoare pentru perioada din contract ce a mai ramas si a garantiei, iar daca beneficiarul refuza returnarea, prestatorul are dreptul de a reintra imediat in posesia autovehiculului, fara un preaviz, iar eventualele chelutieli cu recuperarea vor intra in sarcina beneficiarului

 

Combustibil: Daca autovehiculul este adus cu combustibil mai putin decat avea la preluare sau daca nu are ultimul bon de alimentare cu combustibil de la o distanta de maxim 10km fata de locul returnarii, se va percepe o taxa de realimentare de 30euro + contravaloarea combustibilului lipsa.

 

Rulajul permis fara costuri suplimentare aferent numarului de zile de inchiriere se regaseste in „Tabel km“. In rezervare se regaseste numarul de km gratuiti aferent acesteia. Costul pentru km suplimentari se regaseste in „Anexa preturi“.

 

Litigii: Orice dispute se vor solutiona pe cale amiabila, in cazul in care este posibil. In cazul in care litigiile nu se pot solutiona pe cale amiabila, disputele vor fi solutionate de instantele judecatoresti competene aflate pe raza judetului prestatorului.

 

Notificarea intre parti: orice notificare, factura sau alta instiintare se considera comunicata daca a fost transmisa pe adresa de e-mail, telefon, whatsupp sau la adresa din contract, adresa de pe documente sau alta adresa de domiciliu.

Penalitati: in cazul in care beneficiarul nu isi respecta obligatia de plata la termenul scadent, acesta va fi obligat la plata de penalitati de intarziere in cuantum de 1% /zi calendaristica de intarziere care se vor aplica la valoarea sumei scadente si neachitate, fara notificare prealabila sau punere in intarziere. Cuantumul penalitatilor poate depasi valoarea debitului asupra caruia sunt aplicate. Pentru facturile fara data scadenta specificata, data scadenta este data emiterii.

 

Limba/Traducere: Prezentul contract si website-ul au fost redactate in limba romana si in limba engleza. In caz de divergenta intre aceste doua versiuni, va avea intaietate limba romana.

 

PROTECTII INCLUSE (gratuite)

RCA Asigurarea de raspundere civila auto pentru autovehicule are limite de despagubire, stabilite de legislatia romana. In cazul in care valoarea pagubelor accidentului depaseste limita stabilita de lege, beneficiarul este responsabil in mod direct pentru diferenta dintre valoarea totala a pagubelor produse si limita maxima acceptata de lege, fiind de acord cu plata integrala a valorii. In caz de accident sau orice alte incidente, beneficiarul nu are nicio pretentie materiala de la prestator pentru despagubiri pentru vatamari, spitalizare, pagube materiale etc.

CDW Collision Damage Waiver: datorita acestei protectii limita maxima pe care beneficiarul o plateste, in cazul unei daune din propria vina sau din vina unui autor necunoscut, este valoarea garantiei (valoarea ei se mentioneaza in rezervare si in procesul verbal). Chiar si cu aceasta protectie inclusa beneficiarul ramane in continuare responsabil pentru plata daunelor/taxelor ce revin din incalcarea obligatiilor contractuale.

 

PROTECTII OPTIONALE (contra-cost)

Tarifele pentru acestea apar pe website, in rezervare si pe procesul verbal

SCDW Super Collision Damage Waiver reprezinta o taxa care reduce valoarea garantiei la 0, adica  in cazul unei daune din propria vina sau din vina unui autor necunoscut beneficiarul nu plateste nimic. Chiar si cu aceasta protectie inclusa beneficiarul ramane in continuare responsabil pentru plata daunelor/taxelor ce revin din incalcarea obligatiilor contractuale.

Optiunea SCDW include gratuit si:

           Protectie Geamuri si Roti: daca s-a optat pentru aceasta protectie, beneficiarul nu plateste costul pentru            inlocuirea elementelor vitrate (geamuri si oglinzi) ca urmare a crapaturilor cauzate de pietre, si nici nu   plateste costul pentru interventia in cazul inlocuirii anvelopei avariate (dar contravaloarea anvelopei o va achita). Prima optiune            in cazul unei pene de cauciuc este inlocuirea rotii avariate cu roata de rezerva.

           Asistenta rutiera extinsa: daca s-a optat pentru aceasta protectie, nu se plateste costul interventiei pentru            interventia in urmatoarele cazuri: chei blocate in autoturism, baterie descarcata, tractarea in cazul alimentarii            cu        combustibil necorespunzator (contravaloarea reparatiei tot trebuie achitata), taxa de realimentare (contravaloarea            combustibilului tot trebuie achitata).

PROGRAM DE LUCRU

Program lucru Agenti (sarbatori legale-inchis)

Luni-Vineri: 08:00-17:00

 

Doar la rezervari si in functie de disponibilitate: Extraprogram-preluare cu taxa de 10euro
                                 L-V:17:00-20:00
Sarbatori legale sau S-D: 09:00-17:00 

Program Call Center: L-V: 08:00-20:00
                                      S-D: 09:00-17:00

 

Program lucru Self Service

Non Stop-doar pentru utilizatorii inregistrati in timpul programului

 

CLASE AUTO

Clasa

 

 

 

 

 

 

 

 

MICA

ECONOMY

COMPACT

7 LOCURI

MEDIE

SUV

8+1 LOCURI

VAN

VAN FRIGO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Renault Clio

Dacia Logan

Ford Focus hatchback

Dacia Lodgy

Dacia Dokker

Dacia Duster

Renault Trafic

Renault Trafic

Dacia Dokker Frig

Peugeot 208

 

Renault Megane hatcback

Renault Scenic

Ford Focus Combi

Bmw X3

Opel Vivaro

Renault Master

Ford Transit FrigVw

Vw Polo

 

Renault Captur

Vw Sharan

Bmw Seria3 Combi

Vw Tiguan

Fiat Ducato

 

Renault Master Frig

Ford Fiesta

 

 

 

Mercedes C Class Combi

Ford Kuga

 

 

Mercedes Sprinter Frig

 

 

 

 

Audi A4 Sedan

Honda CR-V

 

 

 

 

 

 

 

Skoda Octavia Sedan

Hyundai IX35

 

 

 

 

 

 

 

Toyota Corolla Sedan

 

 

 

 

Ierarhie

 

 

 

 

 

 

 

 

MICA

< ECONOMY

<COMPACT

< 7LOCURI/

MEDIE

< SUV

< 8+1 LOCURI

 

 

 

7 LOCURI

< 8+1 LOCURI

 

 

 

 

 

 

 

 

ANEXA PRETURI

Serviciu

Pret (tva inclus)

Tarif km spulimentari

10-30euro/100km (se specifica in functie de auto)

Taxa extraprogram

10euro/operatiune

Taxa iesire in afara Romaniei

10euro/zi

Garantie suplimentara iesire din tara autoturism

500euro

Garantie suplimentara iesire din tara van/microbuz

1000euro

Spalat interior+exterior autoturism

10euro (daca interiorul este foarte murdar se mai adauga 10euro)

Spalat interior+exterior SUV+7 locuri+Van+Microbuz

20euro (daca interiorul este foarte murdar se mai adauga 20euro)

Pata (care iese la spalat) tapiterie

10euro/element

Arsuri si alte deteriorari ale scaunelor si tapiteriei

200euro/element

Revopsire element caroserie exterior

150euro/element

Polish element caroserie

50euro/element

Revopsire janta aliaj

100euro/element

Pierdere Certificat de Inmatriculare

100euro

Pierdere Cheie auto Dacia

200euro

Pierdere Cheie auto straine

400euro

Deteriorare numar de inmatriculare

50euro/bucata

Pierdere placute de inmatriculare

200euro/bucata

Pachet legislativ (complet sau partial)

60euro

Taxa realimentare

30euro + costul efectiv al combustibilului

Taxa procesare amenda/alte documente

50euro/document

Taxa relocare

20-300euro in functie de locatie/disponibilitate

Scaun copil

3euro/zi

Lanturi zapada

3euro/zi

 

TABEL KM gratuiti valabil pentru pachet NORMAL/PREMIUM. Pentru pachetul ECONOMIC numarul de km gratuiti inclusi se reduce la jumatate  Rand 1: numar zile.  Rand 2: km inclusi. Rand 3: medie inclusi km/zi.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

400

700

950

1100

1250

1400

1550

1700

1850

2000

2100

2200

2300

2400

2500

2600

2700

2800

2900

3000

3100

3200

3300

3400

3500

3600

3700

3800

3900

4000

400

350

317

275

250

233

221

213

206

200

191

183

177

171

167

163

159

156

153

150

148

145

143

142

140

138

137

136

134

133

 

 

The english version of this terms and conditions you can find it on our website: rent-car-brasov.ro

 

 

           Nume si prenume_____________________________ Semnatura____________________

 

 

 

PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

 

Prezenta sectiune va explica unde si cum vor fi utilizate datele dumneavoastra cu caracter personal. Vom prelucra doar datele cu caracter personal pe care dumneavoastra ni le furnizati si pentru care va dati consimtamantul la prelucrare. Nu vom transfera la terti datele dumneavoastra cu caracter personal decat in situatii prevazute si impuse de legislatia in vigoare.

1.Utilizarea datelor cu caracter personal: Furnizarea de catre dumneavoastra a datelor cu caracter personal este necesara pentru indeplinirea obligatiilor noastre legale ce ne revin pentru desfasurarea activitatii curente. De asemenea informatiile ne sunt necesare pentru indeplinirea obligatiilor noastre contractuale respectiv pentru inchirierea, derularea, modifcarea, completarea sau incetarea contractului cu dumneavoastra.

2.Categorii de informatii pe care le colectam: Datele cu caracter personal pe care le colectam sunt cele furnizate de dumneavoastra fie in mod direct, fie prin intermediul societatilor cu care subscrisa colaboreaza. Datele cu caracter personal preluate sunt: Nume, prenume, domiciliu, datele actului de identitate, CNP, datele permisului de conducere, datele cardului bancar utilizat, numar de telefon, email.

Datele sunt colectate atunci cand deveniti clientii nostri. Datele vor fi stocate cel putin pe perioada prevazuta de lege pentru pastrarea/ arhivarea contractelor pentru inchirierea si desfasurarea carora sunt colectate precum si a inscrisurilor aferente.

3.Scopul colectarii datelor cu caracter personal: Prelucram datele dumneavoastra personale doar in scopuri legitime, respectiv in vederea inchirierii, desfasurarii, executarii, modificarii, completarii, incetarii contractelor cu caracter comercial dintre subscrisa si persoana dumneavoastra pentru scopurile descrise anterior.

4.Securitatea datelor: Autohabit SRL acorda o atentie deosebita securitatii datelor transmise. Respectam standardele general acceptate pentru a proteja datele personale si de indentitate transmise catre noi, atat in timpul transmiterii lor cat si dupa primirea acestora.

           

 

            Nume si prenume_____________________________ Semnatura____________________