inchirieri masini brasov logo
  • English
  • Română
PANA LA 50% REDUCERE LA ORICE COMANDA FACUTA PE SITE. VEZI OFERTE
PANA LA 50% REDUCERE
LA ORICE COMANDA FACUTA PE SITE

Satele tradiționale din Brașov - Tur cu mașina închiriată

România este o țară bogată în istorie, cultură și tradiții autentice, iar regiunea Brașovului este una dintre cele mai pitorești și fascinante zone ale țării. Datorită noului aeroport, poți ajunge mai ușor în Brașov. Apelează la servicii de rent a car Aeroportul Brașov și bucură-te de o vacanță fără griji. În împrejurimile acestui oraș plin de farmec, se află o serie de sătucuri tradiționale, autentice, care păstrează spiritul autentic al vieții românești. Aceste sate sunt adevărate comori ale țării, cu arhitectură specifică, gastronomie tradițională și evenimente culturale locale. Așadar, să pornim într-o călătorie de descoperire a sătucurilor tradiționale din Împrejurimile Brașovului!

1. Râșnov: Poartă de intrare în istorie

Situat la doar 15 km de Brașov, Râșnov este un sătuc cu o istorie îndelungată și un farmec aparte. Acest pitoresc sat transmite un sentiment al călătoriei în timp, odată ce ai ajuns aici și ai pășit în interiorul impunătoarei Cetăți Râșnov. Construită în secolul al XIII-lea, cetatea a avut un rol crucial în protejarea comunității locale împotriva invaziilor, fiind un loc de refugiu în timp de război. Cetatea Râșnov te va fermeca cu turnurile sale înalte, zidurile masive și poarta impunătoare, iar de pe zidurile ei, vei putea admira o panoramă spectaculoasă asupra împrejurimilor.

2. Prejmer (Tartlau): Martor al istoriei

În apropiere de Brașov, la aproximativ 17 km distanță, te vei întâlni cu Prejmer, un sat ce te va purta cu adevărat înapoi în timp. Bijuteria acestui sătuc este Biserica Fortificată, un loc ce își păstrează autenticitatea și valoarea istorică de-a lungul secolelor. Construită și ea în secolul al XIII-lea, biserica și zidurile sale de apărare impresionează prin robustețe și frumusețe. În interiorul bisericii, vei putea descoperi o colecție de obiecte religioase, picturi și sculpturi valoroase. Plimbă-te pe străduțele înguste și admiră casele tradiționale cu ferestrele mici și curțile pline de flori, iar astfel, vei păși într-o lume fascinantă a istoriei și tradițiilor românești.

3. Vulcan: Refugiul natural

Dacă iubești natura și aventura, sătucul Vulcan, aflat în Munții Făgăraș, te va cuceri fără îndoială. Cu munții înconjurători acoperiți de păduri dese, pâraie limpezi și aerul proaspăt de munte, acest sătuc oferă o experiență deosebită în mijlocul naturii autentice. Poți alege să explorezi traseele de drumeții sau să te relaxezi pur și simplu în liniștea naturii, înconjurat de peisaje impresionante. Dacă vremea este prietenoasă, urcă pe vârful muntelui și bucură-te de priveliștile desprinse parcă dintr-o carte de basme.

4. Moieciu de Sus: Tradiție și natură

La poalele Munților Bucegi, se găsește Moieciu de Sus, un sătuc fermecător ce emană autenticitate și tradiție. Pe măsură ce intri în sat, casele tradiționale cu acoperișuri din șindrilă și curțile pline de flori îți vor atrage privirea. În Moieciu de Sus, timpul pare să se fi oprit în loc, iar tradițiile românești își păstrează locul de cinste în viața cotidiană a locuitorilor. În călătoria ta aici, ai șansa de a explora meșteșugurile tradiționale românești și de a savura bucatele autentice ale regiunii. Așază-te lângă șemineul unei case tradiționale și bucură-te de ospitalitatea localnicilor și de povestile lor pline de farmec.

5. Bran: Legendă și tradiție

Bran este cu siguranță un sătuc care te va fascina și surprinde cu bogata sa istorie și tradiție. Înainte de a ajunge la celebrul Castel Bran, te vei delecta cu priveliștile impresionante ale Munților Bucegi și Bucegi, care înconjoară acest sătuc plin de farmec. Dacă vei alege să explorezi centrul satului, vei descoperi case tradiționale bine conservate, unde tradițiile românești sunt vii și vibrante. În plus, poți vizita Muzeul Satului Bran, o adevărată comoară a culturii românești, care îți va oferi o privire în profunzime asupra tradițiilor și obiceiurilor locului.

6. Fundata: Răsfăț montan

Dacă vrei să evadezi din agitația orașului și să te retragi în mijlocul naturii sălbatice, Fundata este destinația ideală pentru tine. Acest sătuc montan te va impresiona cu peisajele sale spectaculoase și aerul curat de munte. Fundata emana liniște și calm, iar ospitalitatea localnicilor te va face să te simți ca acasă. Plimbă-te pe străzile înguste și admiră arhitectura specifică a caselor tradiționale, cu acoperișuri din șindrilă și ornamente tradiționale.

7. Moeciu de Jos: Tradiție și ospitalitate

Ultimul dar nu cel din urmă, Moeciu de Jos te va cuceri cu farmecul său autentic și ospitalitatea locuitorilor. Aici vei avea ocazia de a participa la evenimente culturale locale, de a descoperi meșteșugurile tradiționale și de a experimenta stilul de viață autentic românesc. În timp ce te plimbi prin sat, fii atent la detaliile frumoase ale caselor tradiționale, care îți vor captiva privirea și îți vor oferi o privire.

Concluzie

În concluzie, satele tradiționale din împrejurimile Brașovului oferă oportunitatea de a călători în timp și de a experimenta autenticitatea și frumusețea României. De la cetăți medievale impresionante și biserici fortificate până la meșteșuguri tradiționale și gastronomie locală, fiecare sat are ceva special de oferit. Apelează la servicii de închirieri auto Brasov și pregătește-te pentru o experiență memorabilă în mijlocul tradițiilor românești autentice!

Alege o masina

AutoHabit
AutoHabit

Inchirieri Auto in Brasov | Inchirieri Dube Brasov

SHARE PE SOCIAL MEDIA

Facebook
Twitter
LinkedIn
contact-inchirieri-auto-brasov

Acte necesare pentru inchiriere masina

Descoperiți ghidul esențial al actelor necesare pentru închirierea unei mașini. Vă oferim informații clare și concise pentru o experiență fără bătăi de cap. Indiferent dacă

Read More »
inchiriere-auto-brasov-dacia-duster

Inchiriere Dacia Duster in Brasov

Închirierea unei mașini este o opțiune populară pentru vizite în orașul Brașov, datorită libertății și flexibilității pe care o oferă. Una dintre cele mai solicitate

Read More »
inchirieri-auto-brasov-dacia-logan

Inchiriere Dacia Logan In Brasov

În orașul pitoresc Brașov, închirierea unei mașini poate fi soluția ideală pentru a explora frumusețea Transilvaniei și a împrejurimilor sale. Printre opțiunile de închiriere auto

Read More »