inchirieri masini brasov logo
  • English
  • Română
PANA LA 50% REDUCERE LA ORICE COMANDA FACUTA PE SITE. VEZI OFERTE
PANA LA 50% REDUCERE
LA ORICE COMANDA FACUTA PE SITE

Locuri de vizitat în centrul Brașovului

Centrul Vechi al Brașovului, cu străzile sale înguste și clădirile impunătoare, este un veritabil refugiu pentru iubitorii de istorie și arhitectură. Orașul este străbătut de farmecul său medieval, oferind o atmosferă unică și numeroase obiective turistice de neratat. În acest articol, vom explora cele mai captivante locuri pe care le poți vizita în inima Brașovului. Dacă ajungeți în Brașov cu avionul, puteți apela la serviciile noastre de închirieri auto Aeroportul Brașov.

1. Piața Sfatului

locuri-de-vizitat-in-brasov-piata-sfatului

Piața Sfatului, cunoscută și sub numele de Piața Mare, este inima vibrantă a orașului Brașov și o destinație obligatorie pentru orice vizitator. Cu o istorie care se întinde pe mai multe secole, această piață medievală a fost un loc central pentru adunări publice, târguri și evenimente culturale de-a lungul timpului. Piața este flancată de impresionante clădiri istorice, cum ar fi Casa Sfatului, o bijuterie arhitecturală în stil gotic, care găzduiește astăzi Muzeul de Istorie al Brașovului. Casa Hirscher și Casa Ungureanu, alte clădiri cu arhitectură deosebită, îți atrag atenția cu ferestrele lor bogat ornamentate și cu fațadele lor impunătoare.

Atmosfera animată a Piaței Sfatului este completată de numeroasele cafenele și restaurante care își așteaptă clienții cu mâncăruri tradiționale și internaționale, în timp ce terasele generoase te invită să te bucuri de o băutură relaxantă și să privești viața orașului care trece pe lângă tine. În timpul verii, piața devine o arenă culturală, găzduind spectacole de teatru în aer liber, concerte și festivaluri, ceea ce îi conferă un aer de bucurie și veselie.

2. Biserica Neagră

biserica-neagra

Impunătoarea Biserica Neagră, sau Biserica Sfânta Maria, este una dintre cele mai de seamă construcții religioase din România și o perlă a arhitecturii gotice din Europa Centrală. Cu o istorie fascinantă care datează din secolul al XIV-lea, această catedrală monumentală este dedicată Fecioarei Maria și este numită „Neagră” datorită incendiului devastator din secolul al XVII-lea, care a închis interiorul bisericii într-o nuanță închisă.

Interiorul impresionant al bisericii se remarcă prin eleganța sa și prin numeroasele obiecte de artă și artefacte valoroase. De la frumosul altar sculptat în stil gotic și corul cu mobilă barocă, până la colecția impresionantă de tapițerii și icoane, fiecare detaliu îți dezvăluie o parte din istoria bogată și cultura profundă a Brașovului. Cu o orgă masivă de peste 4000 de tuburi, Biserica Neagră este cunoscută și pentru concertele de muzică organistică care se desfășoară aici și care încântă urechile vizitatorilor.

3. Strada Sforii

locuri-de-vizitat-in-brasov-strada-sforii

Strada Sforii este unul dintre cele mai simpatice locuri din Brașov și o experiență pe care nu o vei uita prea curând. Cu o lățime de doar 111 centimetri în cel mai îngust punct, această străduță ciudată îți oferă senzația că treci prin coridorul unui labirint medieval. În trecut, strada era folosită de pompieri pentru a putea interveni rapid în caz de incendiu, iar astăzi, a devenit un loc adorat de turiști pentru fotografii și pentru a se bucura de farmecul său unic.

Pe măsură ce te plimbi pe Strada Sforii, poți admira frumoasele clădiri cu fațadele lor colorate, unele dintre ele datând chiar din secolul al XVII-lea. Peisajul pitoresc și atmosfera liniștită te duc cu gândul la o altă epocă, iar amestecul de arhitectură tradițională și modernă creează un cadru desprins parcă dintr-un basm. Indiferent de anotimp, Strada Sforii te încântă cu o atmosferă unică și te provoacă să pătrunzi în misterul orașului medieval.

4. Turnul Alb

locuri-de-vizitat-in-brasov-turnul-alb

Turnul Alb este unul dintre cele mai fascinante obiective ale Brașovului și o comoară a patrimoniului său cultural. Situat la est de Piața Sfatului, turnul a fost construit în secolul al XV-lea și a avut o importanță strategică semnificativă în cadrul sistemului defensiv al orașului. Scopul său principal era de a proteja Poarta Ecaterina, un punct cheie de acces în oraș, și de a oferi un punct de observație pentru a detecta orice pericol ce putea veni dinspre munți.

Astăzi, Turnul Alb găzduiește un muzeu în care poți afla mai multe despre sistemul de apărare și fortificațiile medievale ale Brașovului. Pe măsură ce urci pe treptele sale de piatră, îți vei putea imagina cum vremurile medievale prind viață și cum călătoria ta în timp te duce la o epocă îndepărtată. De pe terasa turnului, vei fi răsplătit cu o vedere panoramică impresionantă a orașului, împreună cu albastrul cerului și culorile spectaculoase ale munților ce înconjoară Brașovul. La turn se poate ajunge urcând pe jos pe scări sau cu mașina pe drumul spre Poiana Brașov. Poți închiria o Dacia Duster 4×4 la un preț decent.

5. Biserica Sfântul Nicolae

locuri-de-vizitat-in-brasov-biserica-sfantul-nicolae

Biserica Sfântul Nicolae, situată în apropiere de Piața Unirii, este un loc liniștit și încărcat de spiritualitate în mijlocul agitației orașului. Construită în secolul al XIV-lea, biserica este un exemplu impresionant de arhitectură tradițională ortodoxă, cu o fațadă impunătoare și turle aurite. Pe măsură ce intri în interior, ești întâmpinat de un decor simplu, dar frumos, cu picturi murale și icoane valoroase care povestesc povești biblice și momente importante din istoria creștină.

În timp ce te plimbi prin încăperile liniștite ale bisericii, simți o senzație de liniște și adâncă reverență. Atmosfera calmă și ospitalitatea oamenilor care păstoresc această biserică te vor face să te simți binevenit și conectat cu tradițiile religioase ale României. Biserica Sfântul Nicolae este un loc potrivit pentru a te reculege și a te bucura de un moment de liniște în mijlocul orașului agitat, oferindu-ți o oportunitate unică de a experimenta spiritualitatea și cultura ortodoxă a Brașovului.

6. Poarta Ecaterina

locuri-de-vizitat-in-brasov-poarta-ecaterina

Poarta Ecaterina, unul dintre cele mai bine conservate bastioane ale Brașovului medieval, reprezintă o călătorie fascinantă în timp și în istoria tumultoasă a orașului. Construită în secolul al XV-lea, poarta a servit ca intrare secundară în oraș și a avut un rol esențial în sistemul său defensiv, permițând controlul accesului către și dinspre centrul Brașovului. Numele poartei provine de la Ecaterina de Alexandria, patrona spirituală a orașului, care a fost venerată și respectată de către locuitorii Brașovului medieval.

Aflată la capătul estic al Centrului Vechi, Poarta Ecaterina emană un aer misterios și te atrage cu zidurile sale impunătoare și cu stilurile arhitecturale distincte. Astăzi, poarta găzduiește un muzeu fascinant, unde vei putea învăța mai multe despre istoria fortificațiilor și tehnici militare folosite în perioada medievală. Pe măsură ce explorezi muzeul și urci pe treptele poartei, imaginația ta va călători în timp, într-o perioadă de asedii și aventuri medievale. De pe platforma superioară a Poartei Ecaterina, te vei bucura de o panoramă impresionantă asupra Centrului Brașovului, cu zidurile sale de apărare și cu frumusețea sa arhitecturală remarcabilă.

Centrul Brașovului este un adevărat tezaur de istorie și cultură, iar obiectivele turistice prezentate în acest articol reflectă frumusețea și bogăția patrimoniului său. De la atmosfera vibrantă și istoria bogată a Piaței Sfatului, până la misterul Străzii Sforii și impunătoarea spiritualitate a Bisericii Neagră, fiecare obiectiv turistic îți dezvăluie o altă latură fascinantă a Brașovului. Turnul Alb și Poarta Ecaterina te invită să explorezi trecutul fortificațiilor și să te conectezi cu eroismul orașului din vremurile medievale. În timp ce îți plimbi pașii pe aceste vechi străzi și te lași purtat de atmosfera lor specială, îți vei crea amintiri de neuitat și vei înțelege mai profund farmecul și autenticitatea acestui oraș fermecător.

Alege o masina

AutoHabit
AutoHabit

Inchirieri Masini Brasov | Inchirieri Dube Brasov

SHARE PE SOCIAL MEDIA

Facebook
Twitter
LinkedIn
contact-inchirieri-auto-brasov

Acte necesare pentru inchiriere masina

Descoperiți ghidul esențial al actelor necesare pentru închirierea unei mașini. Vă oferim informații clare și concise pentru o experiență fără bătăi de cap. Indiferent dacă

Read More »
inchiriere-auto-brasov-dacia-duster

Inchiriere Dacia Duster in Brasov

Închirierea unei mașini este o opțiune populară pentru vizite în orașul Brașov, datorită libertății și flexibilității pe care o oferă. Una dintre cele mai solicitate

Read More »
inchirieri-auto-brasov-dacia-logan

Inchiriere Dacia Logan In Brasov

În orașul pitoresc Brașov, închirierea unei mașini poate fi soluția ideală pentru a explora frumusețea Transilvaniei și a împrejurimilor sale. Printre opțiunile de închiriere auto

Read More »