inchirieri masini brasov logo
  • Română
PANA LA 50% REDUCERE LA ORICE COMANDA FACUTA PE SITE. VEZI OFERTE
PANA LA 50% REDUCERE
LA ORICE COMANDA FACUTA PE SITE

Excursii de o zi în jurul Brașovului

Brașovul, situat în inima României și înconjurat de peisaje montane spectaculoase, oferă oportunități uimitoare pentru excursii de o zi în natură. Indiferent dacă ești în căutarea aventurii în munți, a explorării castelului vechi sau a relaxării în peisajele pitorești, există multe locuri fascinante în jurul Brașovului care așteaptă să fie descoperite. Pentru a avea o calatorie fara probleme, poti apela la AutoHabit pentru inchirieri auto Brasov. Iată câteva dintre cele mai populare destinații pentru excursii de o zi.

1. Castelul Bran și Peștera de la Râșnov

bran-pestera-rasnov

O excursie de o zi în jurul Brașovului nu este completă fără o vizită la celebrul Castel Bran, cunoscut și sub numele de Castelul lui Dracula. Aflat la aproximativ 30 de kilometri de Brașov, acest castel impresionant este înconjurat de legende și mituri și oferă o priveliște misterioasă asupra regiunii. La scurtă distanță de Castelul Bran se află Peștera de la Râșnov, o peșteră fascinantă care merită explorată. Această excursie te va purta într-o călătorie captivantă prin istorie și mitologie.

2. Masivul Postăvarul și Poiana Brașov

poiana-brasov-postavarul

Dacă ești pasionat de munte și aventură, o excursie către Masivul Postăvarul și Poiana Brașov este o alegere excelentă. Aici vei găsi numeroase trasee de drumeție și poteci de biciclete montane, care îți vor oferi oportunitatea de a te bucura de peisajele pitorești ale Carpaților Meridionali. Poiana Brașov este un popular centru turistic de iarnă, dar și în timpul verii găzduiește activități precum drumeții, ciclism și escaladă. Peisajele uimitoare și aerul proaspăt de munte te vor captiva cu siguranță.

3. Cetatea Rupea și Vulcanul Stins de la Racoș

cetatea-rupea-vulcanul-racos
Aproximativ la 40 de kilometri distanță de Brașov, se găsește Cetatea Rupea, o fortificație medievală plasată pe o înălțime, furnizând o panoramă superbă asupra împrejurimilor. Această impresionantă cetate reprezintă un loc perfect pentru cei cu pasiuni în istorie și arhitectură. De asemenea, în apropiere se întinde Vulcanul Stins de la Racoș, o zonă cu amprenta sărăturilor geotermale, peșteri și un peisaj deosebit. Această incursiune te va purta într-o călătorie captivantă prin istorie și conexiune cu natura. Închirierea unei Dacia Duster 4×4. poate face această excursie mai placută și confortabilă.

4. Lacurile glaciare Bâlea și Cascada Bâlea

lacul-cascada-balea

Dacă vrei să experimentezi frumusețea sălbatică a munților, o excursie către lacurile glaciare Bâlea și Cascada Bâlea este o alegere minunată. Situate în Munții Făgăraș, aceste lacuri impresionante te vor fermeca cu apele lor cristaline și priveliștea montană impresionantă. Poți ajunge la lacurile Bâlea cu telecabina, iar de acolo poți explora în continuare împrejurimile pe jos. Cascada Bâlea, situată în apropiere, este un punct de atracție suplimentar ce merită vizitat.

5. Castelul Peleș și Stațiunea Sinaia

castelul-peles-sinaia

La aproximativ o oră de mers cu mașina de Brașov se află Castelul Peleș, o bijuterie arhitectonică și una dintre cele mai impresionante rezidențe regale din Europa. Acest castel de poveste, construit în stil neorenașterii germane, este înconjurat de grădini frumoase și oferă vizitatorilor o incursiune în luxul și rafinamentul secolului al XIX-lea. După vizitarea castelului, poți continua excursia către stațiunea Sinaia, situată în Munții Bucegi. Aici vei găsi numeroase trasee de drumeții, dar și posibilitatea de a vizita Mănăstirea Sinaia sau de a te bucura de frumusețea peisajelor montane.

6. Canionul Șapte Scări și Piatra Mare

7-scari-piatra-mare

Pentru iubitorii de aventură și trasee spectaculoase, o excursie către Canionul Șapte Scări și Masivul Piatra Mare este o alegere excelentă. Canionul Șapte Scări este o atracție naturală unică, alcătuită dintr-o serie de cascade și trepte sculptate în stâncă, care îți oferă o experiență inedită de explorare. De asemenea, Masivul Piatra Mare oferă numeroase trasee de drumeție și panorame spectaculoase asupra zonei. Aici poți găsi și Cabana Piatra Mare, unde poți savura o masă tradițională românească și te poți bucura de ospitalitatea locală.

Concluzie

Dacă ajungi în Brașov prin intermediul aeroportului, poți profita de serviciile de închirieri auto din Aeroportul Brașov, oferite de AutoHabit pentru a explora cu ușurință aceste atracții. Acestea îți oferă libertatea de a te deplasa confortabil și de a explora în voie frumusețile din jur. Indiferent de preferințele tale, Brașov și împrejurimile sale îți promit aventuri și experiențe memorabile. Nu uita să cauți oferte de închirieri auto Aeroportul Brașov pentru a-ți face călătoria și mai plăcută și mai convenabilă.

Alege o masina

AutoHabit
AutoHabit

Inchirieri Auto in Brasov | Inchirieri Dube Brasov

SHARE PE SOCIAL MEDIA

Facebook
Twitter
LinkedIn
contact-inchirieri-auto-brasov

Acte necesare pentru inchiriere masina

Descoperiți ghidul esențial al actelor necesare pentru închirierea unei mașini. Vă oferim informații clare și concise pentru o experiență fără bătăi de cap. Indiferent dacă

Read More »
inchiriere-auto-brasov-dacia-duster

Inchiriere Dacia Duster in Brasov

Închirierea unei mașini este o opțiune populară pentru vizite în orașul Brașov, datorită libertății și flexibilității pe care o oferă. Una dintre cele mai solicitate

Read More »
inchirieri-auto-brasov-dacia-logan

Inchiriere Dacia Logan In Brasov

În orașul pitoresc Brașov, închirierea unei mașini poate fi soluția ideală pentru a explora frumusețea Transilvaniei și a împrejurimilor sale. Printre opțiunile de închiriere auto

Read More »