inchirieri masini brasov logo
  • Română
PANA LA 50% REDUCERE LA ORICE COMANDA FACUTA PE SITE. VEZI OFERTE
PANA LA 50% REDUCERE
LA ORICE COMANDA FACUTA PE SITE

Cum se completează formularul de constatare amiabilă de accident

În cazul în care ai fost implicat intr-un accident rutier in care au fost implicate doua autovehicule, completarea Constatării Amiabile de Accident poate fi o modalitate eficientă de rezolvare a daunelor materiale fără a implica autoritățile. Constatarea Amiabilă de Accident este un document legal prin care șoferii implicați într-un accident auto pot stabili împreună circumstanțele și responsabilitățile pentru daunele materiale suferite. In cazul unui accident, soferul pagubit in urma accidentului primeste si masina la schimb / masina de schimb, adica o mașina de înlocuire pe durata procesului de remediere a daunelor propriei masini.

Daca nu ai timp sau nu te pricepi, AutoHabit Rent A Car / Masina la schimb Brasov iti ofera Consiliere Completare Constatare Amiabila de Accident si toate serviciile conexe (inclusiv reparatie prin service-uri partenere si auto de inlocuire pe durata reparatiei in urma daunei RCA survenita in urma accidentului). Daca nu ai Constat Amiabil de Accident la indemana poti sa descarci dand click aici

1. Asigură-te că toate părțile implicate sunt în siguranță

Înainte de a începe completarea Constatului Amiabil de Accident, asigură-te că toate persoanele implicate în accident sunt în siguranță. Dacă este necesar, cheamă imediat serviciile de urgență. Daca exista vatamari corporale sau sunt implicate mai mult de doua masini, accidentul rutier trebuie sa fie solutionat de catre Politie.

2. Poze de la locul accidentului

Inainte sa mutati autovehiculele avariate, este foarte important sa faceti poze clare cu ambele masini, cu locul accidentului si cu semnele rutiere aferente.

3. Poze cu documentele

Soferul pagubit trebuie efectueze poze clare cu urmatoarele documente de la soferul vinovat de producerea accidentului rutier: Carte de Identitate Sofer, Permis de Conducere fata-verso, Certificatul de Inmatriculare al Vehiculului fata-verso si RCA masina vinovat.

4. Verifică daunele și notează detalii

Inspectează vehiculele implicate și notează cu atenție daunele suferite in partea de jos a Constatarii Amiabile de Accident. Asigură-te că ești complet conștient de extinderea pagubelor și notează orice detalii relevante, cum ar fi zgârieturi, lovituri sau alte deteriorări.

5. Completează informațiile despre vehicule, șoferi si imprejurari

Începe completarea Constatării Amiabile de Accident prin a completa secțiunile corespunzătoare pentru informațiile despre vehicule, șoferi si imprejurari. Acestea ar trebui să includă numele, adresa, numărul de înmatriculare al vehiculului, seria si numărul de asigurare auto și alte detalii relevante despre fiecare șofer și vehicul implicat.

6. Desenează schița accidentului

O schiță simplă a accidentului poate ajuta la clarificarea modului în care s-a petrecut impactul. Pe schita de jos de pe Procesul de Constatare Amiabila de Accident desenează direcția în care mergea fiecare vehicul, poziția lor în momentul impactului și orice alte detalii importante, cum ar fi semafoare sau marcaje rutiere. Nu uita sa mentionezi strada/strazile pe care s-a produs accidentul.

7. Noteaza observatiile șoferilor

Fiecare șofer trebuie să declare daca a fost sau nu vinovat si sa treaca alte obiectii, in cazul in care are. Aceste campuri se ragasesc la rubrica 14 a Constatarii Amiabile de Accident.

8. Semnează și datează constatarea amiabilă

După ce toate informațiile relevante au fost completate și verificate de ambele părți implicate, semnează și datează constatarea amiabilă de accident rutier RCA. Semnătura indică acceptarea tuturor informațiilor incluse în document și poate fi folosită în instanță ca dovadă a acordului.

9. Suna la AutoHabit Brasov sau acceseaza link-ul pentru a primii mașina de schimb / mașina de înlocuire

Este esențial să stii ca pagubitul in urma accidentului RCA este eligibil pentru mașina de schimb / mașina de înlocuire / masina de inclouire dauna / auto de schimb / auto de inlocuire oferita de firmele de inchirieri auto pe durata procesului de remediere a daunelor. Oferirea unei mașini de schimb poate ajuta la menținerea mobilității șoferului avariat și poate facilita continuarea activităților zilnice fără întreruperi majore. Cea mai rapida solutie este sa completezi formularul masina la schimb / masina de schimb Brasov sau sa suni la AutoHabit masina de schimb Brasov si in cel mai scurt timp primesti auto de inlocuire dauna RCA.

Concluzie

Completarea constatării amiabile în caz de accident auto poate fi o modalitate eficientă de gestionare a daunelor materiale minore fără a implica autoritățile sau companiile de asigurare într-un proces lung și costisitor. Oferta: mașina de schimb sau masina de înlocuire poate fi o măsură importantă pentru a asigura mobilitatea șoferilor implicați și pentru a reduce inconveniențele în timpul procesului de remediere a daunelor. Este important să fii atent și precis în completarea constatului amiabil de accident, iar semnăturile finale să fie obținute numai după ce toate detaliile au fost verificate și acceptate de ambele părți implicate.
AutoHabit
AutoHabit

Inchirieri Auto in Brasov | Inchirieri Dube Brasov

SHARE PE SOCIAL MEDIA

Facebook
Twitter
LinkedIn
contact-inchirieri-auto-brasov

Acte necesare pentru inchiriere masina

Descoperiți ghidul esențial al actelor necesare pentru închirierea unei mașini. Vă oferim informații clare și concise pentru o experiență fără bătăi de cap. Indiferent dacă

Read More »
inchiriere-auto-brasov-dacia-duster

Inchiriere Dacia Duster in Brasov

Închirierea unei mașini este o opțiune populară pentru vizite în orașul Brașov, datorită libertății și flexibilității pe care o oferă. Una dintre cele mai solicitate

Read More »
inchirieri-auto-brasov-dacia-logan

Inchiriere Dacia Logan In Brasov

În orașul pitoresc Brașov, închirierea unei mașini poate fi soluția ideală pentru a explora frumusețea Transilvaniei și a împrejurimilor sale. Printre opțiunile de închiriere auto

Read More »